IT-Lympics 2021

DIGITAL EDITION

12 t/m 16 april 2021 - Meedoen is winnen

#itlympics

Persberichten

Tweede editie van de IT-Lympics: welkom in ‘Ally Valley’

22 maart 2019

Met steeds meer IT-bedrijven in Almere als talentscout, sponsor én publiek op de tribune laten ICT-studenten van Windesheim in Almere op de IT-Lympics zien wie het beste presteert als er 10 kilometer geprogrammeerd moet worden.

Windesheimstudenten gaan voor goud

Het idee voor een IT-Lympics ontstond in het kielzog van de Olympische Spelen in Pyeongchang. Die van 2020 laten nog even op zich wachten, maar eerstejaarsstudenten van AD Software Development en HBO-ICT warmen zich nu al op voor de IT-Lympics, die plaatsvinden van 8 t/m 12 april in Almere. Op het IT-lympisch programma van 2019 geen disciplines als langebaanschaatsen of judo, maar een andere tak van sport: van langebaanprogrammeren tot het worstelen met robots én hun requirements.

Openingsceremonie

Tijdens de IT-Lympics staat vooral de samenwerking met lokale bedrijven centraal. Studenten komen in contact met een groeiend aanbod aan ICT-bedrijven die de stad rijk is en deze bedrijven kunnen zich presenteren als opdrachtgever voor Comakerships: praktijkprojecten die de studenten zelf werven. Ook de IT-lympische spirit staat hoog in het vaandel en aan Maaike Veeningen, wethouder ruimtelijke en economische ontwikkeling & onderwijs-arbeidsmarkt, de taak om tijdens de opening in bioscoop Kinepolis de studenten te wijzen op het belang van een sportieve competitie.

De sporten

Na een mini-bootcamp als warming-up voor de sportweek nemen studenten het in teams tegen elkaar op: zo duiken ze met z’n allen op een berg (niet-)werkende pc-onderdelen tijdens een ‘computer assembly’, storten ze zich op robots en op VoIP, componeren ze met muzieksoftware een ‘catchy’ IT-anthem en moeten ze in een mysterieuze opdracht uit handen zien te blijven van de Studentenopsporingsdienst.

ICT in de polder

Hogeschooldocent Wouter Leenards: “Pionieren is een karaktertrek van Almere en dit past bij uitstek bij een innovatieve en snelgroeiende sector als ICT. Er zijn hier bovengemiddeld veel ICT-bedrijven te vinden en wij leiden talent van de toekomst op. Maar als ‘Almere Valley’ staan we niet bekend en dus willen we na het succes van vorig jaar samen met de gemeente en Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) de stad wederom als ICT-locatie op de kaart zetten en nog meer smoel geven.”

Onze partners