IT-Lympics 2020

DIGITAL EDITION

20 t/m 24 april 2020 - Meedoen is winnen

#itlympics

Archief

De IT-Lympics worden sinds 2018 jaarlijks georganiseerd. Hieronder vindt u de archieven van de afgelopen edities.


IT-Lympics 2019

Informatie over de IT-Lympics 2019

Onze partners in 2019

IT-Lympics 2018

Informatie over de IT-Lympics 2018

In de week van maandag 29 januari 2018 organiseert Windesheim, samen met het Almeerse bedrijfsleven, de IT-Lympics 2018. De IT-Lympics is een sportevenement voor eerstejaars Windesheimstudenten HBO-ICT en Associate Degree Software Development. Teams van 4 personen zullen met elkaar de strijd aangaan in diverse ICT-gerelateerde sportieve evenementen. Ook strijden de teams om de prijs voor de beste app en de beste video van het evenement.

Tijdens de opening in bioscoop Kinepolis, die door burgemeester Franc Weerwind wordt verzorgd, zullen de studenten te horen krijgen in welke disciplines de studenten het tegen elkaar zullen opnemen. Om de studenten goed voor te bereiden om de sportweek zal een trainer van Fit for Free een mini-bootcamp geven. Na de warming-up zullen studenten het opnemen in onder andere:

 • het bouwen en installeren en van een PC uit een berg werkende en niet-werkende computeronderdelen, op basis van een instructievideo verzorgd door Hardware Expert
 • het programmeren van een robot op basis van opdrachten van de Robot Owner
 • Scrum LEGO game: in een Scrum-team leren (samen)werken met gebruik van LEGO-bouwstenen

De jury, bestaande uit de directeur van Windesheim, de hogeschoolhoofddocent ICT en de coordinator van de ICT-kring van de VBA, zullen de hackathon-opdrachten van de studenten beoordelen. Voor de winndende teams zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld door de deelnemende bedrijven.

De samenwerking met Almeerse bedrijven en de gemeente Almere staat centraal. Studenten komen op een leuke manier in contact met de IT-bedrijven die Almere rijk is. Bedrijven kunnen zich anderzijds presenteren als potentiële opdrachtgever voor één van de comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf volgen.


De IT-Lympics 2018 worden georganiseerd door Windesheim in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere en de Gemeente Almere.

Sporten

Computer Assembly

Gegeven een berg werkende en niet-werkende hardware, kun jij zelf een PC in elkaar zetten en deze aan de praat krijgen?

Robot programming

Programeer een robot op basis van elkaar snel opvolgende en mogelijk conflicterende requirements

Scrum LEGO Game

Een game waarbij gebruikmakend van LEGO een compleet Scrum-project wordt nagebootst.

Hackathon

Voor de hackathon mogen de studenten kiezen uit twee opdrachten:

(Web)app bouwen

Bouw een (web)app die voldoet aan zoveel mogelijk van de onderstaande criteria, maar minimaal 2:
 • De app heeft te maken met Almere
 • De app heeft te maken met Windesheim
 • De app heeft te maken met studeren in Almere
 • De app heeft te maken met de IT-Lympics
 • De app heeft te maken met sport, bewegen en/of (gezonde) voeding
 • De app heeft te maken met de Floriade of Growing Green Cities
 • De app heeft te maken met de Vereniging Bedrijfskring Almere of bedrijven in Almere
 • De app maakt gebruik van Open Data. Voorbeeld: GeoServer Almere
Het bouwen van de app wordt begeleid door ervaren App-bouwers van Elements Interactive.

Mediaverslag

Maak een digitaal verslag van de IT-Lympics. Dit kan een video, blog, vlog, website of ander digitaal medium zijn. De inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en gebruik van techniek.

Wil je tijdens de IT-Lympics op het Instagram-account van Windesheim over de IT-Lympics posten? Neem dan contact op met Bart-René Thiel van de afdeling communicatie.

#itlympics #windesheimflevoland

Een deskundige jury, bestaande uit de coordinator van de ICT-kring van de VBA, de directeur van Windesheim en de hogeschoolhoofddocent ICT, zullen de inzendingen beoordelen.

Persberichten

Almere, 24 januari 2018

Studenten gaan voor goud op de IT-Lympics 2018 in Almere

Almere krijgt steeds meer een ICT-smoel: niet alleen zijn er bovengemiddeld veel ICT-bedrijven, ook de ICT-opleidingen van Windesheim doen het goed. Nu krijgen studenten de kans om zich op de allereerste IT-Lympics eens flink in het zweet te werken, zodat bedrijven hun prestaties kunnen zien.

Langebaanprogrammeren

Terwijl heel Nederland warmloopt voor onze schaatsers in Pyeongchang, warmen Windesheimstudenten van de bachelor HBO-ICT ėn de Associate degree-opleiding Software Development zich op voor de IT-Lympics 2018. Deze vindt van 29 januari tot en met 2 februari 2018 plaats in Almere. Op het IT-lympische programma vind je geen disciplines als langebaanschaatsen of shorttrack, maar staat een andere tak van sport centraal: van 10 kilometer programmeren tot een potje scrummen. Wat de IT-lympische gedachte achter het event is, dat horen studenten bij monde van burgemeester Franc Weerwind die de opening in bioscoop Kinepolis verzorgt.

ICT'ers in de polder

Organisator en hogeschooldocent Wouter Leenards: “De pioniersmentaliteit is een karaktertrek van een groeistad als Almere en dit past bij uitstek bij innovatieve en snelgroeiende sectoren als ICT. Er zijn hier bovengemiddeld veel ICT-bedrijven te vinden en ook op het vlak van aanstormend ICT-talent zit het wel goed, want onze opleiding HBO-ICT is volgens de Keuzegids Hbo 2018 nummer 1 van Nederland. Toch denkt niet iedereen aan een ‘Almere Valley’, om het maar even zo te zeggen, en daarom willen wij samen met het bedrijfsleven Almere als ICT-stad op de kaart zetten en nog meer smoel geven. Vandaar dat we de IT-Lympics in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en gemeente Almere organiseren.”

IT-lympische gedachte

Tijdens de IT-Lympics staat vooral de samenwerking met Almeerse bedrijven en de gemeente centraal. Studenten komen in contact met de ICT-bedrijven die de stad rijk is en bedrijven kunnen zich presenteren als potentiële opdrachtgever voor een van de Comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf moeten oppakken: projecten op hbo-niveau die ze zelf werven en uitvoeren. Maar eerst zullen ze zich op de IT-Lympics moeten bewijzen. Na een warming-up door een Fit For Free-trainer nemen studenten het in teams in diverse disciplines tegen elkaar op: niet alleen een hackathon staat op het programma, ook duiken ze met z’n allen in een berg werkende en niet-werkende computeronderdelen om pc’s te bouwen.

De jury bestaat uit Jan Denkers, coördinator ICT-kring VBA, Rien Komen, directeur Windesheim en Cees Vegter, hogeschoolhoofddocent ICT. Gemeente Almere en de bedrijven Breedveld & Schröder, Elements Interactive, Denksaam, Different View, Fit For Free, Hardware Expert, Idella, Praegus en Voiceworks leveren een bijdrage aan de IT-Lympics 2018.

Meer informatie op: www.itlympics.nl

Uitslag 2018

Hackathon-opdracht

Winnaar: Team PAYLOAD (4 x Ninentendo Classic Mini)

IT-Lympics-sporten

 • Eerste plaats (4 x DJI Tello Drone): Team VELOCITY
 • Tweede plaats (4 x Arduino MKR IOT Bundle): Team RECURSION
 • Derde plaats (4 x Edison V2.0 robot): Team CRON

Onze partners in 2018